Renovatie

Wat is renovatie? Een woning renoveren is méér dan vernieuwen en moderniseren. Het gaat om een uitgebalanceerde aanpak. Met gevoel voor kwaliteit, functionaliteit én stijl.

Renovatie is vooral bedoeld om een huis weer bewoonbaar te maken, om hem aan de huidige veiligheidseisen en levensstandaard te laten voldoen. Voorbeelden van renovatie zijn: het vervangen van de collectieve verwarming door een individuele verwarming, aanbrengen isolatie (gevel/dak), kleur buitenschilderwerk wijzigen, verplaatsen van het toilet, aanbrengen van dubbelglas, afsluiten van het balkon, aanbrengen van mechanische ventilatie, vervanging van een oude keuken door een luxere keuken e.d.

Nieuwbouw of herbouw

Soms is nieuwbouw of herbouw van een woning noodzakelijk. Een pand kan zo onveilig zijn dat het volledig gesloopt moet worden. Vervolgens kan het pand dan weer worden herbouwd. Een woning die herbouwd wordt is in feite een nieuwbouw woning. Het voordeel hiervan is dat de woning volledig aan de hedendaagse bouwtechnische kwaliteitseisen kan worden aangepast. Hierdoor ontstaat een veiliger woning die constructief meestal steviger is dan de oude woning die daarvoor op de kavel stond. Ook het leefklimaat en de energiezuinigheid kunnen meteen aan de hedendaagse standaards worden aangepast. Soms laat men alleen de karakteristieke voorgevel staan en herbouwd men de rest van het pand.

Wij helpen u daarmee!

Nu aan de slag?